Ny utställning – Livet med renen

I årets första nya utställning på Stallbacken kultur får besökaren följa med in i en modern renskötarfamiljs vardag. Välkommen till Stallbacken. Utställningen pågår 14 januari – 19 februari 2023. Öppettider: onsdagar 12-16, lördagar och söndagar 11-16.

Hur är det att leva ett liv runt renen i en modern värld, med nya och gamla utmaningar? Att hålla kvar vid sina förfäders traditioner att skydda och försvara renen, men samtidigt vilja förändra världen som man befinner sig i? Svensk-amerikanska dokumentärfotografen Sara Brockmann har följt en samisk renskötarfamilj i närheten av Kiruna i nordligaste Norrland för att på nära håll dokumentera deras liv och vardag. Genom bild och andra medier vill fotografen skapa en bättre förståelse och respekt för den samiska renskötarkulturen.

– I grunden är vi alla människor, men med unika och vackra delar av våra kulturer och vår uppväxt som vi förmedlar på olika sätt, ibland omedvetet. Ju mer jag kommer i kontakt med andra kulturer, desto bättre förståelse och kärlek till människor får jag, och därmed även till mig själv och min kultur, säger Sara Brockmann.

Utställningen invigs lördag 14 januari klockan 13 i närvaro av fotografen samt familjen i bilddokumentären.

Livet med renen – Sara Brockmann

14 januari – 19 februari 2023 på Stallbacken kultur.

Öppettider: onsdagar 12-16

lördagar och söndagar 11-16

Landsnoravägen 42, Sollentuna.

Share Post

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER

    CONTACT US IN CASE OF ANY QUESTIONS